Ízletes egytálétel került az asztalra .
- 1/2 kg csirkemell
- 1/2 kg könyöktészta (bármilyen más, is megfelel)
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- kb 4 db tárkonyág levele
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemelleket kockára daraboltam, pici olajon átpirítottam, majd két gerezd fokhagymával, frissen darált borssal, sóval készre sütöttem.
A sütés végénél a tejfölt elkeverem annyi vízzel, hogy folyóssá váljon, majd adtam hozzá két kanál mustárt, és az összemetélt tárkonyleveleket.
Az időközben kifőzött tésztához hozzáöntöttem a tejfölös massza felét, 5 dkg reszelt sajtot és jól elkevertem.
Kivajazott hőálló tepsibe simítottam, leöntöttem a tejfölös massza másik felével, megszórtam bőségesen reszelt sajttal, és fél órát sütöttem szép pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése