2014. augusztus 27., szerda

Túrógombóc szederöntettel



Ez a túrógombóc garantáltan nem lesz kemény, sőt később sem fog azzá válni.
Hiper-szuper! Nagyon gyorsan elkészül, nem kell vele várni, amíg a dara megdagad stb...


Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 9 evőkanál búzadara
  •  cukor
  • 5 dkg vaj 
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • szeder
  • tejföl
  • vaníliarúd fele

A tejből, egy csipet sóból, tetszés szerint,de legalább1-2 evőkanál cukorból, grízből kemény tejbegrízt főzünk.
Még melegen hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.
Addig elkészítjük a pirított zsemlemorzsát tetszés szerinti mennyiségben.
Azért írom így, mert valaki csak épphogy megforgatja a gombócokat benne, valaki pedig szereti bőven eszegetni a sült prézlit.
Amikor a gríz meghűlt kissé, belerakjuk a túrót, valamint a vaníliát is.
Jól elkeverjük, és legegyszerűbb fagyis kanállal beleadagolni a morzsába.
Aki szeret vele pepecselni formázhatja még, de anélkül is jól néz ki a fél gombócka.





A szederöntethez egy kis doboz tejfölt összekevertem némi cukorral, és egy fél marék villával összetört szederrel, késhegynyi vanília magocskával.
Leöntöttem a gombóckákat az öntettel ,és a tetejükre is került egy-egy mutatós szeder szem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése