2014. augusztus 18., hétfő

Karamellás trüffer torta


Kitti lányom e-mailben küldte ezt a nagyszerű receptet, azzal az instrukcióval, hogy ilyen torta készüljön neki a szülinapjára. A sütidoboz oldalán találta.



Hozzávalók:
a kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált keksz
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
a trüfferhez:
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
a karamellhez:
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej
  • 3 dkg margarin
a díszítéshez:
  • mandulaszeletkék
  • csoki bonbonok


Elkészítése:

A kekszes alapot készítjük el először.
A  margarint, a tejet, a cukrot felmelegítjük egy lábasban és hozzáöntjük a darált kekszhez, amihez már közben beleadtuk a kakaót is. 
Sima tésztává gyúrjuk, és kibéleljük egy kerámia pitesütőt, vagy egy kapcsos tortaformát vele, hogy pereme is legyen kissé.
Betesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.
Addig elkészítjük a karamellt, amihez a sűrített tejet a margarinnal egy teflon lábasban addig melegítünk, amíg jó sűrűvé, kicsit barnássá válik kb. 15 perc.




A hűtőből kivett kekszes alapra ráöntjük a még forró karamellt.
A trüffer réteghez a fele rész meglangyosított tejszínhez hozzátördeljük a csoki darabkákat, majd gőz fölött felolvasztjuk.
Amikor már öszeolvadtak belekeverjük a margarint, megvárjuk míg ez is elolvad, és hozzáöntjük a tejszín másik felét.
Kicsit hülni hagyjuk, majd ráöntjük a megdermedt karamell-kekszes rétegre.
Egy éjszakát jó ha dermedni hagyjuk, majd másnap mandula forgácsokkal, és csoki bonbonokkal fogyaszthatjuk.

                                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése