2019. december 22., vasárnap

Bejgli diósan gesztenyésen

Van bevált receptem,de ki kellett próbálnom Borbás Marcsi recepjét is.



https://mediaklikk.hu/borbas-marcsi-szakacskonyve/cikk/2019/12/19/bejgli

MIndent ugyanúgy csináltam,kivéve a tőltelékeket,az egyedi lett.

Hozzávalók:4 rúdhoz

65 dkg liszt
13 dkg vaj
10 dkg zsír
8 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 db tojás + lekenni még egy
1 dl tej
1/2 dkg só

Töltelék:

2 db dióshoz ugyanannyi súlyú legyen a töltelék is mint a tészta
35 dkg dió
5 dkg sós mogyoró
10 dkg mazsola
1db kezeletlen citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 ts kanál fahéj
3-4  szegfűszeg
2,5 dl víz

A töltelék elkészítése:
A diót és a mogyorót ledaráljuk,majd hozzáreszeljük a citrom héját ,belekeverjük a fahéjat.
A vizet felforraljuk a cukorral teatojásban a szegfűszeggel,kevergetjük egy pár percig ,hagyjuk jól habozni.
Majd óvatosan adagolva leforrázzuk darálékot.A diótól függ mennyi víz kell...ne legyen lágy ,mert a sok folyadék gőze kirepeszti a tésztát.Nekem bőven maradt.

2 db gesztenyéshez
50 dkg gesztenyemassza
2 marék magozott meggy 2 evőkanál rumaromába áztatva


Kétszer kenjük felvert tojással,megvárva míg megszáradnak .
180 fokon 30 percig pirosra sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése