2012. október 30., kedd

Toros káposzta sok husival




Kedvence a családfőnek!


  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 nagyobb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél evőkanál fűszerpaprika
  • bors




 Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk  a zúzott fokhagymát.
 Fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst,és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,
 majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt.
 Megszórjuk a fűszerpaprikával, és sok frissen darált borssal.
 Fedő alatt félkészre puhítjuk.
 Ha zsírjára sült, beletesszük a kimosott savanyú káposztát.
 Fedő alatt tovább pároljuk 25 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük
 a fedőt,és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.




                                                         
    Jó étvágyat!



 "Kicsi a bors, de főleg az őrölt!" Besenyő Pista bácsi