Valami csokis sütit szerettem volna készíteni kedves vőmnek a névnapjára.
Végül Rigó Jancsi lett, tortaformában, plussz még tejszínhab tetővel.
Belső kép nem készült, mert babáztam közben (az első látogatása volt nálunk a kisunokámnak, aki egy hónapos már) és eszembe sem jutott fotózni, miközben őt ringattam.
Hozzávalók:
tésztához
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/4 sütőpor
- 2 dkg holland kakaó
krémhez:
- 500 ml tejszín
- 1 zacskó zselatinfix
- 10 dkg étcsoki
tetejére:
- 1 zacskó tejszínhabpor
- 5 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
- csokidara
Elkészítése:
Készítettem egy csokis piskótát, hagyományos módon.
A három tojás sárgáját a cukorral nagyon habosra kevertem,a fehérjét szintén jól felvertem.
A két habot vegyítettem,majd hozzáadtam a sütőporos lisztet és a kakaóport.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, és ebbe sütöttem tűpróbáig, majd kihűtöttem.
A kihűlt tésztát kétfelé vágtam, majd a következő krémmel töltöttem meg.
Az étcsokit gőz fölött felolvasztottam.
A tejszínt kevertem egy percig gépihabverővel, majd hozzáadtam a zselatin fixet,és készre felvertem. A legkisebb fokozatra kapcsoltam a kézi mixert, és óvatosan hozzácsorgattam az olvasztott csokit.
Az így elkészített habot a két csokis piskóta közé tettem,majd körbe szórtam csokidarával.
Nem sima csokimázat tettem a tetejére, mint ahogy a klasszikus recept írná, hanem tejszínhabport kevertem és ez került rá.
Díszítésként ismét olvasztottam csokit, és ezzel csurgattam meg a tetejét.
Legközelebb dupla tejszínnel készítem, úgy még magasabb lesz a krém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése