Szeretem a csirkecombot , mert sokféle módon lehet elkészíteni,főleg ha kifilézzük még jobban bővülhet a repertoár.(rántva ,darálva,stb)
Most csak azért filéztem ki a felsőt, mert a csontokat hasznosítottam az alsórészekkel együtt, levest készítettem belőlük.
Az epediétám miatt :- nem használtam harsány fűszereket
- sütőzacskóban sütöttem
- lebőröztem a húst
Hozzávalók:
- egész csirkecombok
- burgonya
- rómaikömény
- szerecsendió
- só
- sütőzacskó
- salátalevél
A csirkecombokat az ízületeiknél kettévágjuk, lehúzzuk a bőrt róluk.
A comb felsőrészéből óvatosan kivágjuk a csontot, azaz filézzük.(késsel a csontnál beszúrunk és körbevágjuk.
A filéket besózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és sütőzacskóba helyezzük.
A zacskót egy tepsibe tesszük, 3/4 óráig középmeleg sütőben pároljuk.
A párolás végén kivesszük a húst a zacskóból , a tepsibe rakjuk az időközben félig megfőzött burgonyákat, megszórjuk rómaiköménnyel, és ráhelyezzük a filéket,pirítjuk még 25 percig.
A rómaiköménynek magas vastartalma van, jó hatással szolgál az emésztésre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése