Csirkemellet töltöttem meg, nagyon illett a zsírmentes diétámhoz.
A csirkemell nagyon megosztó része a baromfinak.
Van aki szereti,van aki nem szereti ,mert száraznak, íztelennek tartja,de szerintem csak az elkészítésén múlik milyen zamatos lesz.
Ez a recept is rácáfol a kétkedőkre!
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé vagy csontos mell
- 1 szelet kenyér
- 2 tojás
- petrezselyemlevél
- 1 db sárgarépa
- só
- burgonya
- 1 ek. Flóra margarin
- tej
- bors
- szilvabefőtt
A csirkemellfiléken óvatosan zsebet vágunk, kívül-belül sózzuk.
A kenyérszeletet beáztatjuk egy pici vízbe, kinyomkodjuk,majd hozzáadjuk a főtt kockára vágott
sárgarépát,metélt petrezselyemleveleket,1nyers tojást,sót.
Beletöltjük a mellzsebecskékbe a tölteléket,megszórjuk frissen őrölt borssal, nem fontos összetűzni.
Teflonserpenyőben minden oldalát meg pirítjuk, majd fedő alatt pároljuk.
Amíg kihűl, elkészítjük hozzá a burgonyapürét, és levesszük a kamrapolcról a szilvabefőttet.
A pürét tálalhatjuk nyomózsákkal cifrázva, petrezselyemlevélkékkel díszítve, reszelt szerecsendióval
megszórva, bármilyen befőttel, savanyúsággal.