2014. március 2., vasárnap

Zsebes csirkemell




    Csirkemellet töltöttem meg, nagyon illett a zsírmentes diétámhoz.
    A csirkemell nagyon megosztó része a baromfinak.
    Van aki szereti,van aki nem szereti ,mert száraznak, íztelennek tartja,de szerintem csak az elkészítésén múlik milyen zamatos lesz.
   
   
    Ez a recept is rácáfol a kétkedőkre! 

   



Hozzávalók:
  • 1 csirkemellfilé vagy csontos mell
  • 1 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • petrezselyemlevél
  • 1 db sárgarépa
  • burgonya
  • 1 ek. Flóra margarin
  • tej
  • bors
  • szilvabefőtt



A csirkemellfiléken óvatosan zsebet vágunk, kívül-belül sózzuk.
A kenyérszeletet beáztatjuk egy pici vízbe, kinyomkodjuk,majd hozzáadjuk a főtt kockára vágott
sárgarépát,metélt petrezselyemleveleket,1nyers tojást,sót.
Beletöltjük a mellzsebecskékbe a tölteléket,megszórjuk frissen őrölt borssal, nem fontos összetűzni.
Teflonserpenyőben minden oldalát meg pirítjuk, majd fedő alatt pároljuk.
Amíg kihűl, elkészítjük hozzá a burgonyapürét, és levesszük a kamrapolcról a szilvabefőttet.
A pürét tálalhatjuk nyomózsákkal cifrázva, petrezselyemlevélkékkel díszítve, reszelt szerecsendióval 
megszórva, bármilyen befőttel, savanyúsággal.