2014. március 17., hétfő

Párolt zöldségsaláta


Ízletes párolt salátát készítettem három fajta zöldségből, sárgarépából, cukkiniből és zellerből.
Amikor Aliz lányom hazajön, mindig Update ételt kér, ezzel a salival most az ő kedvére tettem.


Az ajándék olívát is kipróbáltam.


Hozzávalók:
  • 2 db kisebb cukkini
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes zellergumó
  • 1,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál  lenmag
  • 1 evőkanál citromlé



Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, majd tetszőleges csíkokra szeleteljük egy zöldséghámozóval.


Pár percig pároljuk a saját levükben, majd ráöntjük az olívaolajból, sóból, citromléből készült öntetet.
Lenmaggal megszórva tálaljuk, akár melegen, akár hidegen is finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése