Tegnap nem fogyott el a rumos meggybefőtt, hogy ne vesszen kárba, sütöttem egy kuglófot.
Legalább a szilikon formámat is leteszteltem vele, no meg egy kis elemózsia lett a Sopronba utazóknak.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1dl olaj
- fél üveg rumosmeggy
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
- A sütőt bemelegítjük, a lisztet átszitáljuk, a meggyet lecsöpögtetjük, a tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat felhabosítjuk a cukorral, majd váltakozva hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a folyadékokat.
- A tojások fehérjét felverjük, majd lazán hozzákeverjük a masszához.
- Szilikonformába tesszük, megszórjuk kimagozott rumos meggyel.
- Nem kell teljesen tele csak 3/4 részig, nekem így is gömbölyke lett.
- 200 fokon tűpróbáig sütöttem, majd porcukrozva tálaltam, illetve csomagoltam, és utazott Sopronba.
Megjegyzés: ehhez a sütőformához (1 l-es űrtartalom) sok lett a massza, lehet arányosan csökkenteni
vagy növelni a hozzávalókat a saját sütőformához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése