Nagyon szeretem a sóskát, alig vártam már hogy frisset lehessen szedni.
Most buggyantott, azaz posírozott tojás volt a feltét hozzá.
Hozzávalók:
- kb 25 dkg friss zsenge sóska
- 1 dl tejszín vagy tej
- 1 kanál liszt
- 1 db tojás személyenként
- édesítő vagy méz
- só
- ecet
- pirítós kenyér
Elkészítése:
A zsenge sóska levélkéket száraitól megszabadítottam, majd jól átmostam többször.
A zsíron párolását én kihagytam, csak önmagában fonnyasztottam, szerintem
nem kell felesleges zsírokkal terhelni a szervezetünket.
Hozzáöntöttem a fele tejet, és botmixerrel majd egy kanál lisztből és
a maradék tejből készült habarással sűrítettem.
Vadsavanyúan nem szeretjük, ezért édesítettem kissé.
Közben enyhén ecetes vizet forraltam, majd egy merőkanálba ütöttem a tojást.
A forró víz fölé tettem a kanalat és óvatosan kicsit megbillentettem,
hogy a víz körbe vegye, majd megvártam míg kicsapódik a fehérje.
Ekkor beleengedtem a vízbe, és másfél-két percig főztem.
Ennyi idő kell, hogy lágy maradjon a sárgája.
Egy kis borssal megszórtam és pirítóssal tálaltam az idei első sóskámat.