A száraz kenyér hasznosítására törekedtem ennél az ételnél.
Valami tartalmas reggelit szerettem volna készíteni, de nem csak egyszerű rántottát.
Amikor a tojást felvertem, benéztem a hűtőbe, kirámoltam minden olyant, ami szóba jöhet.
Aztán eszembe jutott, hogy a kenyérmorzsa lesz a főszereplő.
Hozzávalók:
- 2-3 szelet száraz kenyér
- 4 db tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- 2 db kisebb sárgarépa
- 10 dkg bármilyen szalámi
- zöldhagymaszár
- lilahagyma
- só
Elkészítése:
A szalámit kockákra vágva kissé megpirítottam, annyira hogy a benne levő zsiradék kiolvadjon,
majd pár percre rátettem a reszelt répát, a zöldhagymaszárat és 3 db habart tojást.
Hozzáadtam az áztatott kenyérmorzsát, még egy nyers tojást, és annyi tejfölt, hogy masszaszerű legyen.
Lapos piteformában sütöttem meg, és lilahagymával tálaltam.