2014. április 25., péntek

Magos sóskockák


Húsvétra készült!



Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin 
  • 1 dl tej
  • 47 dkg sima liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 tojás sárgája + 1 kenni
  • mák, lenmag stb


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,vagyis a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd mehet bele a többi is.
Tetejét éles késsel 2x2 cm-es kockákra behálózzuk, de NEM vágjuk el a tésztát.
Hűtőben egy órát pihentetjük, mélyhűtőbe elég fél óra is.
Tegyük a téglalapot sütőpapíros tepsibe, miután kivettük a hűtőből.
Kenjük meg tojássárgájával, majd mártsuk bele mákba, lenmagba, szezámmagba, sajtba stb.
Ezután vágjuk fel a vonalak mentén, süssük meg 180 C -on.