2015. március 22., vasárnap

Teljeskiőrlésű lángoska párolt savanyúkáposztával


Szuper egészséges Lángos!!!!

Lángos és egészséges?
Lehetséges ez ? kérdezhetitek.
Ne az olajtól átázott, piaci fajtára gondoljatok.
Kókuszzsírban sült!
A kókuszzsír nem "bántja" az epét, gyomrot, eheti aki amúgy az olajtól, sertés, kacsa ,libazsírtól rosszul van.
Amióta én ezzel a olajjal /zsírral sütök-főzök, teljesen jól érzem magam.




Hozzávalók:
  • 7.5 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 15 dkg fehérliszt
  • 7,5 dl víz
  • 7,5 dl tej
  • fél zacskó szárított élesztő
  • savanyúkáposzta
  • kókuszzsír


Elkészítése:
A tésztát összegyúrjuk, kis gombócokra szaggatjuk, majd tenyérnyi nagyságúra húzogatjuk,majd a kókuszzsírban kb 170 fokon közepes erősségű tűzön megsütjük, és párolt savanyúkáposztával     (amit megborsozhatunk) megrakva fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése