2015. március 22., vasárnap

Bundás halpatkó gombás-répás barnarizzsel


Az idén először került halacska  az asztalra.
Nagyon finom volt, egyértelműen jobb a friss , mint a fagyasztóban hónapokig ott álló!


Hozzávalók:
  • kb 1 kg Ponty "patkói"
  • 20 dkg barnarizs
  • 10 dkg sampion gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • kókuszzsír
  • 1 kis fej hagyma
  • tojás
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • pici tej


A halat besózzuk, a rizst átmossuk és háromszoros vízben megfőzzük kb 30 perc alatt.
Közben a hagymát megdinszteljük, és a vékonyra szeletelt répát átfuttatjuk rajta, majd a gombát is hozzáadva megpároljuk, végül összekeverjük a megfőtt rizzsel.
Majd palacsintatésztát készítünk, ( én direkt készítettem rozsliszttel, aki akarja fehér liszttel készítse)és belemártogatjuk a hal szeleteket.
Végül egy serpenyőbe kb fél cm vastagságban kókuszzsír melegítünk,és közepes hőmérsékleten oldalankét 6 percig sütjük a patkókat.
Még az ősszel savanyított karfiollal tálalva fogyasztottuk, ami kellemesen savanykás , és ropogós volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése