Az idén először került halacska az asztalra.
Nagyon finom volt, egyértelműen jobb a friss , mint a fagyasztóban hónapokig ott álló!
Hozzávalók:
- kb 1 kg Ponty "patkói"
- 20 dkg barnarizs
- 10 dkg sampion gomba
- 1 szál sárgarépa
- kókuszzsír
- só
- 1 kis fej hagyma
- tojás
- 1 evőkanál rozsliszt
- pici tej
Közben a hagymát megdinszteljük, és a vékonyra szeletelt répát átfuttatjuk rajta, majd a gombát is hozzáadva megpároljuk, végül összekeverjük a megfőtt rizzsel.
Majd palacsintatésztát készítünk, ( én direkt készítettem rozsliszttel, aki akarja fehér liszttel készítse)és belemártogatjuk a hal szeleteket.
Végül egy serpenyőbe kb fél cm vastagságban kókuszzsír melegítünk,és közepes hőmérsékleten oldalankét 6 percig sütjük a patkókat.
Még az ősszel savanyított karfiollal tálalva fogyasztottuk, ami kellemesen savanykás , és ropogós volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése