2015. február 26., csütörtök

Bundás banán-alma vitaminsalátával


A munkahelyemen dúl az influenza.
Ezért, hogy kivédjem egyre több gyümölcsöt, zöldséget próbálok fogyasztani.Amikor a vitaminsaláta mellett döntöttem a délutáni nassolási időben,egyből hozzágondoltam a bundás banán sütését, a kókuszzsír tesztelése miatt.


Hozzávalók:
  • banán
  • alma
  • sárgarépa
  • gyömbér
  • kókuszreszelék
  • méz
  • zabpehely
  • kókuszzsír
  • tojás
  • tej
  • liszt



Elkészítése:
Tetszőleges mennyiségű répát,almát nagy lyukú reszelőn lereszelünk, hozzáadunk egy kis zabpelyhet, majd hagyjuk állni amíg a gyümölcsöket megsütjük.( a zabpehely felszívja a gyümölcslevét, és tartalmasabb is a saláta tőle)
Készítünk egy palacsinta masszát, majd beleforgatjuk a banán darabokat, ill. almaszeleteket.
Annyi kókuszzsírt melegítünk, hogy kb 1 cm legyen a lábasban.
A hőfokot úgy állítsuk be, hogy kb 170 fok legyen, (hőmérővel).
Akinek nincs,hőmérő takarékra állítsa,nem szabad hogy füstöljön ,mert az már magasabb hőfok.
Pár perc alatt szép pirosra sülnek a gyümölcsök.
A salátához adunk még mézet, kókuszreszeléket,és egy körömnyi reszelt gyömbért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése