A brokkoli igen ízletes, kevés kalóriát tartalmazó zöldség 10 dkg -ban 24 kalória.
Az egyik jó tulajdonsága, hogy még főzés után is marad benne C vitamin.
Jótékony hatásáról itt olvashattok:http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=2104
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 1 kis doboz zsírszegény tejföl
- 1 zöldségleves kocka
- késhegynyi szerecsendió
- teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítése:
A rózsáira szétszedett brokkolit (szárával együtt,az is finom)főzd puhára a zöldségleves kockával, és annyi vízzel hogy ellepje. ( nem kell sokáig, kb 7-10 perc)
Majd öntsd le róla,és tedd félre a vizet, 2-3 evőkanálnyi kivételével.
Botmixerrel, vagy turmix segítségével pürésítsd.
A brokkoli mennyisége miatt már eleve jó sűrű lesz a leves.
A zsírszegény tejfölhöz a félretett, és még meleg léből annyit adj hozzá, hogy eltudd simára keverni.(a meleg a hőkiegyenlítéshez kell)
Majd öntsd a habarást (amibe nem teszünk semmilyen sűrítőt)a brokkolipüréhez.
Forralj rajta egyet, reszelj rá szerecsendiót,majd teljes kiőrlésű kenyeret piríts, és ezzel fogyaszd.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése