Most először használtam margarin, ill.vaj helyett kókuszzsírt süteménybe.
- 1 bögre (2,5 dl) darált mák
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor (édesítő is lehet tetszőleges adagban)
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 5 dkg puha vaj (nálam kókuszzsír)
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 50 dkg meggy( vagy nálam 1 kis üvegházi meggydzsem)
- 1 teáskanál fahéj
A tojást ,a cukrot, és a puha vajat,ill(kókuszzsírt)jó habosra kikeverjük, majd felváltva adogatjuk a tejet, lisztet,(sütőport a lisztbe) mákot hozzá.
Ízesítjük sóval, vaníliás cukorral, fahéjjal,meggyet(jól kinyomkodva) vagy dzsemet adunk hozzá,majd összekeverjük, és egészben sütőpapíros tepsibe,vagy kis szilikon formákba adagoljuk.
Sütjük 25-30 percig, 190 fokos sütőben,majd porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, szaftos tésztásra (a meggytől) sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése