Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2015. február 14., szombat

Bögrés mákos-meggyes



Most először használtam margarin, ill.vaj helyett kókuszzsírt süteménybe.


Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) darált mák
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor (édesítő is lehet tetszőleges adagban)
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg puha vaj (nálam kókuszzsír)
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 50 dkg meggy( vagy nálam 1 kis üvegházi meggydzsem)
  • 1 teáskanál fahéj



A tojást ,a cukrot, és a puha vajat,ill(kókuszzsírt)jó habosra kikeverjük, majd felváltva adogatjuk a tejet, lisztet,(sütőport a lisztbe) mákot hozzá.
Ízesítjük sóval, vaníliás cukorral, fahéjjal,meggyet(jól kinyomkodva) vagy dzsemet adunk hozzá,majd összekeverjük, és egészben sütőpapíros tepsibe,vagy kis szilikon formákba adagoljuk.
Sütjük 25-30 percig, 190 fokos sütőben,majd porcukorral meghintjük.


Nagyon finom, szaftos tésztásra (a meggytől) sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése