Nagyon fincsi müzlis lepénykéket sütöttem ma reggelire.
A receptet csak úgy találomra gondoltam ki,az itthoni hozzávalókból.
Igazán szaftos lett az almától, a sok mazsola meg szárított gyümölcs pedig fantasztikus ízeket adott.
Hozzávalók:
- 15 dkg gyümölcsösmüzli a Lidl-ből
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 alma reszelve
- 0,5 kiskanál fahéj
- fél csomag sütőpor
- fél doboz natúr actívia joghurt
- 1 evőkanál rizsolaj ( napraforgó is jó)
Elkészítése:
Az almát meghámoztam, lereszeltem, és a levét is hozzáadtam a száraz hozzávalókhoz, beleütöttem a tojást, rákanalaztam a joghurtot,olajat, megszórtam a sütőporral, és a fahéjjal , majd jól elkevertem az egészet.
Sütőpapíros tepsibe öntöttem és ellapítottam a tésztát.
25 percig sütöttem közepes hőfokon.
Az alja nagyon minimálisan megpirult de így még finomabb volt .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése