Drága kicsi unokámnak első Szülinapjára készítettem ezt a tortát.
Még meg sem született ,amikor elhatároztuk, hogy ilyen tortája is lesz majd.
Hozzávalók:
a tortához
- 225 g puha vaj
- 225 g cukor
- 4 tojás
- 275 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó (holland) 2 kanál forró vízben feloldva
- olaj a forma kikenéséhez
a vajkrémes bevonathoz
- 250 g puha vaj
- 450g porcukor
- 50 g kakaó
- 200 g mascarpone
a díszítéshez:
- mandulaszeletke
- kevés mascarppone sajt és porcukor keveréke
- pici étcsoki
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt,180C -ra.
A vajat a cukorral keverjük habosra,egyenként adjuk hozzá a tojásokat, egy-egy evőkanál lisztet adjunk minden adag után,nehogy a tojás kicsapódjon.
Szitáljuk át a maradék lisztet, és adjuk hozzá a forró vízben feloldott kakaót.
Alaposan keverjük össze a tésztát,majd a kiolajozott szilikonformába kanalazzuk bele.
Süssük kb 50 percig, tűpróbával ellenőrizzük,majd hagyjuk a formában kihülni,végül borítsuk ki óvatosan .
A krémhez a vajat keverjük ki alaposan a porcukorral, kakaóval és a mascarpónéval.
Csillagcsöves nyomózsákkal is kidekorálhatjuk, én most csak rákentem a krémet, és a kanál hátoldalával felhúztam,hogy borzosnak tűnjön a maci szőre.
A mancsokat, fülecskéket,szemecskéket ill. a pofácskát porcukros sajtkrémmel kentem ki, az orrot,szemgolyókat csokiból készítettem, a karmok pedig mandulaszeletek voltak.
Természetesen az ünnepelt még csak nézegette,nem fogyasztott belőle.
ég a gyertya ég....
Nagyon sok boldogságot kívánok Picurkának!!! :-)
VálaszTörlésMegnyugodva látom, hogy könyékig benne a másik tortában, nagyon édes :-)
Köszönöm Csipike! A másik joghurttortát az édesanyja készítette, tetszett neki a gyomlálás:)
VálaszTörlés