Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2015. október 11., vasárnap

Söröskorsó torták


    Jeles Születésnapokat ünnepeltünk, a két Vő "korosodott":)
    Ebből az alkalomból készítettem nekik egy-egy söröskorsó tortát.


Ez a korsó kakaós tésztájú,ganage-mascarpone krémmel készült, kakaós fondanttal .


Hozzávalók:

  • egy nagy tepsi kakaós tortalap ( kiskukta receptje alapján)
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml tejszín
  • 100 g jó minőségű étcsoki
  • 100 g jó minőségű fehércsoki
  • 150 g narancs színű marcipán
  • 150 g kakaós fondant, (kiskukta receptje)
  • vaj (a tortát körbekenni)
  • porcukor
  • 1 zacskó tejszín ízű puding
  • 4 dl tej
  • 2 db babapiskóta ( a barna korsó fülének)
  • 1 műanyag drót( sárga korsó fülének)



Ez a torta pedig szintén kakaós tésztájú,  fehércsoki-mascarpone krémmel készült marcipán borítással.



A tortalapból hat db méretes korongot vágtam ki,majd megtöltöttem krémmel,rögzítettem hurkapácikákkal,és körbekentem vajkrémmel.
Majd egy éjszakányi hűtés után burkoltam fondanttal, és marcipánnal.
Tejszínhab került a tetejére habként.







                       
                          Az ünnepeltek örültek a meglepetésnek!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése