2015. december 5., szombat

Mákos-habos Mikik


Hozzánk a Mikulások csoportosan jöttek.

Hozzávalók:   1 bögre= 3 dl

  • 1bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • kb 1,5 dl Maggle habalap
  • pár szem mazsola
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport ,és beleszitáljuk a tojásos masszába.
A citrom héját lereszeljük, hozzáadjuk a mákot,és a tejet,majd az egészet jól elkeverjük.
Sütőpapíros tepsibe öntjük,majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük Kb 35 perc.
Miután megsült, rácsra tesszük, kihűtjük, és egy közepest pogácsaszaggatóval, és egy kisebbel kiszaggatjuk a tésztát.Felverjük a habalapot.
A nagyobb karikákra merőlegesen ráállítjuk a kisebb karikákat.
Csillagcsöves habzsákba tesszük a habot,és körbenyomkodjuk a sütialakot habbal,majd a szakállaikat is elkészítjük a Mikulásoknak.
Mazsolából, vagy valamilyen magból szemeket készítünk nekik.



1 megjegyzés: