Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2015. december 11., péntek

Ostyaképes citromos torta


Ostyaképes főzött citromkrémes torta készült ma.
Hát bizony izgultam a felhelyezése előtt, de este kitanulmányoztam Farkas Vilmos videóját hozzá.

Leírom a felhelyezését hát ha valaki ki akarja próbálni.
Vajkrémes tortára került.
Nem mindegy, hogy milyen tortára tesszük, mert a tejszínes feloldja az ostyában levő festéket,és szétmosódik.
 Azért ha olyanra akarjátok tenni, akkor a torta tetejére egy kis vajkrémet kell kenni.
Egy sütőpapírt lekentem jégzselével,nem azonos a sima zselével, ezt kimondottan az ostyákhoz lehet rendelni.
(pektin, agar-agar,citromsav,glükóz van benne)



(A zselé a mellett, hogy élénkíti a színeket, nem hagyja átázni az ostyát.)
Az ostyalapot ráhelyeztem, és rásimítottam középről kiindulva, hogy ne maradjanak légbuborékok.
Majd egy evőkanál zselét az ostya közepére is simítottam, spatula segítségével szétkentem.
Nagyon határozott mozdulatok kellenek hozzá, nem szabad sokat kenegetni, mert kioldódnak a fesékanyagok.( ezért is nem szabad ecsettel felvinni)
Óvatosan az ostyalapot ráhelyeztem a tortára, majd még egyszer jól rányomtam.
Majd az ostya széleit le kell "súlyozni", hogy ne kunkorodjon fel.
Erre használtam a növényi tejszínhabot.
Díszítésnek arany-fehér szórócukorral szórtam meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése