Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. november 20., vasárnap

Pihe-puha mézes csillagok


Próba sütést készítettem !
Kipróbáltam az egyik kedvenc bloggerem Margó tésztáját,aki az egekbe dicsérte a receptet.
Igaza volt,nem csalódtam benne most sem, isteni finom mézesek lettek.
A próbaverziót csillagformákkal készítettem,nagyon jó állagú tészta lett, nem ragacsos,könnyen szaggatható.


Hozzávalók: a hozzávalókat szorozni  kell ha nagyobb mennyiségre van szükség

  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1,5 kávéskanál mézes fűszer keverék
  • 7,5 dkg olvasztott RÁMA

Elkészítése:
A lisztet,a porcukrot,a szódát,a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálba.
A margarint,és a mézet összemelegítjük,és ráöntjük a száraz hozzávalókra.
A kissé felvert tojást is hozzáadjuk, és egy fakanállal összekeverjük,morzsalékosra.
Végül a kezünkkel összeállítjuk...nem fog ragadni.
Kinyújtjuk,kiszaggatjuk,és 180 fokon 8-10 percig sütjük.Vigyázzunk ne égjen meg, inkább lágyan vegyük ki,mert pár perc múlva megszilárdul.(addig ne nyúljunk hozzá ,mert eldeformálódik)
Ha nem sütöttük túl,akkor pihe-puha marad a végtelenségig:)...vagyis amíg meg nem esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése