Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. december 5., hétfő

Csokis puszedli csizmák


Puszedli csizmácskákat sütöttem Mikulásra.
A puszedlit a lányomnak ígértem meg, a csokis változata pedig remélem Kende unokámnak is tetszeni fog, mivel nagy csokirajongó.
Egyik kedvenc oldalamon http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/12/csokis-mezes-puszedli.html
láttam meg ezt a receptet,rögtön megtetszett,készült tehát apró puszedli, és csizmácska is.


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 12,5 dkg méz
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 kisebb tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 púpos evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mézesfűszer
bevonathoz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • kókuszreszelék
  • porcukor
  • tojásfehérje

Elkészítése:
A mézet kissé megolvasztottam a zsírral, majd hozzáadtam a porcukrot
a tojás sárgákat, a fűszert,a tejfölt.
Majd belekevertem a szódás lisztet is egy fakanál segítségével.
Kissé lágy tészta lett, amelyet egy éjszaka pihentettem a hűtőben.
Másnap a feléből vizes kézzel kis gömböket, alakítottam,és sütőpapírra sorakoztattam.
Mivel nem volt nagy csizma formám, átalakítottam egy nagyobb kiszúróból.
Így a másik fele tésztát kissé meglisztezett gyúrólapra tettem, megszórtam még liszttel mert ragadt és kis csizmákat szúrtam ki.
180 fokon 8 percig sütöttem ,majd hagytam a tepsiben kihűlni.
Az étcsokit megmelegítettem és az olajat belekeverve  ráöntögettem a rácson várakozó puszedlikre.
Egy tojásfehérjét felvertem 20 dkg porcukorral (ez egy kicsit sok ehhez a recepthez, de most jönnek a mézeskalácsaim)és a csizmaszár tetejét megkentem vele, majd kókuszreszelékkel megszórtam. Hideg helyen gyorsan megszilárdultak a mázak.


Készítsd el Te is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése