Puszedli csizmácskákat sütöttem Mikulásra.
A puszedlit a lányomnak ígértem meg, a csokis változata pedig remélem Kende unokámnak is tetszeni fog, mivel nagy csokirajongó.
Egyik kedvenc oldalamon http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/12/csokis-mezes-puszedli.html
láttam meg ezt a receptet,rögtön megtetszett,készült tehát apró puszedli, és csizmácska is.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12,5 dkg méz
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál zsír
- 2 kisebb tojás
- 8 dkg porcukor
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mézesfűszer
bevonathoz:
- 20 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
- kókuszreszelék
- porcukor
- tojásfehérje
Elkészítése:
A mézet kissé megolvasztottam a zsírral, majd hozzáadtam a porcukrot
a tojás sárgákat, a fűszert,a tejfölt.
Majd belekevertem a szódás lisztet is egy fakanál segítségével.
Kissé lágy tészta lett, amelyet egy éjszaka pihentettem a hűtőben.
Másnap a feléből vizes kézzel kis gömböket, alakítottam,és sütőpapírra sorakoztattam.
Mivel nem volt nagy csizma formám, átalakítottam egy nagyobb kiszúróból.
Így a másik fele tésztát kissé meglisztezett gyúrólapra tettem, megszórtam még liszttel mert ragadt és kis csizmákat szúrtam ki.
180 fokon 8 percig sütöttem ,majd hagytam a tepsiben kihűlni.
Az étcsokit megmelegítettem és az olajat belekeverve ráöntögettem a rácson várakozó puszedlikre.
Egy tojásfehérjét felvertem 20 dkg porcukorral (ez egy kicsit sok ehhez a recepthez, de most jönnek a mézeskalácsaim)és a csizmaszár tetejét megkentem vele, majd kókuszreszelékkel megszórtam. Hideg helyen gyorsan megszilárdultak a mázak.
Készítsd el Te is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése