Mivel a párom
horgász, sokszor kerül hal az asztalra.
Ma is haza állított egy szép kis potykával.
Akkor hoztam be az érett paradicsomokat a kertből.
Gondoltam egyből hasznosuljanak is a halacskával.
Hozzávalók:
- halhús
- paradicsom
- paprika
- hagyma
- só
- egy kanál zsír
- rizs
A halat besózzuk, majd a rizst megpároljuk. Lecsót készítünk, de nem pároljuk el a levét, mert ebben fog a hal megfőni. Egy kis tepsibe szalonna szeleteket fektetünk, majd beleöntjük a lecsót és a halszeleteket.
Fél óráig letakarva, majd 10 percig erős lángon sütjük.
Szépen átveszi a lecsó ízét a halhús. Rizzsel tálaljuk.
Ha van egy barátod, ajándékozz neki halat. Ha viszont valóban szereted, akkor tanítsd meg halászni.
Nyamíí! :)
VálaszTörlés