2012. július 25., szerda

Lecsós ponty rizzsel



Mivel a párom 
horgász, sokszor kerül hal az asztalra.
Ma is haza állított egy szép kis potykával.
Akkor hoztam be az érett paradicsomokat a kertből.
Gondoltam egyből hasznosuljanak is a halacskával. 




Hozzávalók:

  • halhús
  • paradicsom
  • paprika
  • hagyma
  • egy kanál zsír
  • rizs

 A halat besózzuk, majd a rizst megpároljuk. Lecsót  készítünk, de nem pároljuk el a levét, mert ebben fog a hal megfőni. Egy kis tepsibe szalonna szeleteket fektetünk, majd beleöntjük a lecsót és a halszeleteket. 





Fél óráig letakarva, majd 10 percig erős lángon sütjük.

Szépen átveszi a lecsó ízét a halhús. Rizzsel tálaljuk.





Ha van egy barátod, ajándékozz neki halat. Ha viszont valóban szereted, akkor tanítsd meg halászni.



1 megjegyzés: