2 tojásból kakaós piskóta
a krémhez:
- 2,5 dl kókusztej (ha nincs jó a sima tej is, de a kókusztej intenzívebb kókuszízt ad
- 1,5 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál cukor
- 100 g kókuszreszelék
- fél tábla csoki
Elkészítése:
A krémhez a tej felét felforraljuk,a másik felét elkeverjük a liszttel, cukorral,és a meleg tejhez adjuk.
Lassan melegítjük, majd ha már sűrűsödik, akkor beleszórjuk a kókuszreszeléket , és egy percig még kavargatjuk.
Amíg a krém kihűl,az elkészített és kihűtött piskótából nagy pogácsa, vagy fánkszaggatóval minitorta lapokat vágunk ki.
A kihűlt krémet aki akarja még krémesebbre készítheti, némi vaj, vagy tejszín hozzáadásával.
(ezt most én kalória többlet miatt kihagytam, de így is nagyon finom lett)
A tortalapocskákra egy evőkanál krémet halmozunk, majd rátesszük a következő lapot, és erre is krém kerül.
A maradék tésztából kis szíveket szúrunk ki,és ezeket belemártjuk az olvasztott csokiba.
A szíveket a tortácska tetejére tesszük, és leszórjuk kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése