Miközben a fejessalátát egyeltem a kertben,azon gondolkodtam ,hogy mit is készítsek a kiszedett példányokkal.
Eldobni vétek, olyan szép friss levelecskék.
Aztán amikor a hónapos retkeket megláttam a szomszéd padban, ahogy kikandikáltak a leveleik alól,megszületett a döntés, -összedobok egy salátát . A snidlingből már futtomban téptem le egy pár szálat.
Benéztem a hűtőbe,a brokkoli,tojás,túró,mind a kezemhez"ragadt".
A dió és a napraforgómag pedig mindennapi csemegémnek számít,egy kis maréknyit mindig bekapok.
- 3-4 db brokkoli rózsa
- 1 db paradicsom
- 3 db retek
- salátalevelek
- snidling
- dió
- napraforgómag
- 1-2 evőkanál túró
- 1 evőkanál valamilyen hidegensajtolt olaj (szőlő,rizs,olíva stb)
- só
Elkészítése:
A brokkolirózsákat 3-4 percig főztem, (nem tovább, mert így még megőriznek valamennyi vitamint)majd hideg vízben leöblítettem.
A salátaleveleket megmostam,tépkedni se kell, még olyan gyengék. A retket, paradicsomot,mosás után karikákra szeltem,a tojást félkeményre főztem.
Majd az egészet összekevertem,mindenféle öntet nélkül,csak egyszerűen leöntöttem rizsolajjal,megszórtam sóval, egy pár szem dióval, egy fél maréknyi napraforgóval,pici túróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése