Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. május 8., vasárnap

Ilcsi saláta variációja


Miközben a fejessalátát egyeltem a kertben,azon gondolkodtam ,hogy mit is készítsek a kiszedett példányokkal.
Eldobni vétek, olyan szép friss levelecskék.
Aztán amikor a hónapos retkeket megláttam a szomszéd padban, ahogy kikandikáltak a leveleik alól,megszületett a döntés, -összedobok egy salátát . A snidlingből már futtomban téptem le egy pár szálat.
Benéztem a hűtőbe,a brokkoli,tojás,túró,mind a kezemhez"ragadt".
A dió és a napraforgómag pedig mindennapi csemegémnek számít,egy kis maréknyit mindig bekapok.


 Hozzávalók:egy személyre

  • 3-4 db brokkoli rózsa
  • 1 db paradicsom
  • 3 db retek
  • salátalevelek
  • snidling
  • dió
  • napraforgómag
  • 1-2 evőkanál túró
  • 1 evőkanál valamilyen hidegensajtolt olaj (szőlő,rizs,olíva stb)


Elkészítése:
A brokkolirózsákat 3-4 percig főztem, (nem tovább, mert így még megőriznek valamennyi vitamint)majd hideg vízben leöblítettem.
A salátaleveleket megmostam,tépkedni se kell, még olyan gyengék. A retket, paradicsomot,mosás után karikákra szeltem,a tojást félkeményre főztem.
Majd az egészet összekevertem,mindenféle öntet nélkül,csak egyszerűen leöntöttem rizsolajjal,megszórtam sóval, egy pár szem dióval, egy fél maréknyi napraforgóval,pici túróval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése