Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. május 3., kedd

Virsli-polipok paradicsomszószban


Mottóm: nincs az az étvágytalan gyermek,akit nem lehet rávenni az evésre :)

Ha szereti a virslit, már csak játszani kell a spagetti tésztával,és kész a polip, akinek a lábait  persze meg kell fürdetni a  tengerben, mielőtt bekapja egy nagy hatalmas HAL.



Hozzávalók:
  • spagetti (durum)
  • virsli 
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy más zsiradék
  • 1-2 evőkanál oregano levélkék
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • füstölt sajt


bokrosodik  az oregánó



 Elkészítése:
A paradicsomszószhoz a zsiradékban megpirítjuk a lisztet,majd felöntjük a paradicsomlével.
Fűszerezzük friss aprított oregánóval, fokhagymával,sóval, fél kávéskanál cukorral.
Majd felforraljuk, és beállítjuk a nekünk megfelelő sűrűségét egy kis vízzel.
Közben felteszünk forrni egy fazékba vizet.
A virslik végeit levágjuk, hogy könnyebben beletudjuk szúrni a spagettit,majd elfelezzük.
kb 5-6 db spagettitésztát beleszúrunk,és áthúzzuk a virslidarabkán úgy,hogy egyformán lógjanak ki a végeiken.
(Jó minőségű virslit vásároljunk ,mert félő a rosszabbak idő előtt szétfőnek.)
A forrásban levő vízbe rakosgatjuk,majd kb a durumtésztáknak megfelelően alacsony hőfokon 7-8 percig főzzük.
Ha nem teszünk sokat egyszerre a vízbe,akkor a virsli-polipok feljönnek a felszínre a főzési idő végére.
A paradicsomszószba beleültetjük őket, majd reszelt füstöltsajttal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése