2014. december 23., kedd

Narancsos-csokis darálós keksz




Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • fél sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 10 dkg étcsoki(máznak)+1 evőkanál olaj




Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
Ha száraz lenne tejföllel hozzuk olyan állagúvá, hogy a darálón áttudjuk engedni.
Miután ledaráltuk a tésztát ,különféle formákra( fél kör, kör, egyenes ) alakítjuk, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.


10-15  percig sütjük 180 fokon,majd gőz fölött felolvasztott étcsokiba( pici olajjal)mártogatjuk, ill. rácsorgatjuk.



3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon klassz kis recept! A kosárnyi mennyiség lett belőle, vagy attól sokkal több? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Csilla!
    Több lett egy kicsit mint a kosár, de tudod kóstolgatni is kellett:) Nagyon kiadós !

    VálaszTörlés
  3. Ha majd elkészítettem ! Valamikor készítettem,és akkor is finom volt,és kiadós ! Köszönöm,hogy újra rá találtam !

    VálaszTörlés