2014. december 31., szerda

Süldő hús savanyúkáposztaágyon cseréptálban sülve




A bőrös malac, ill már aki  nem szopós, süldőnek nevezett husija cserépedényben, savanyú káposzta ágyon sülve az igazi!!
Így belül vajpuhán, kívül ropogósra sülve tehetjük a szilveszteri asztalra.





Hozzávalók:

  • 1-2 kg  bőrös süldő hús
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 1 dl  sör
  • 1 kis fej fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • 2 db lilahagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • rozmaringág



Elkészítése:
A bőrös húst megmossuk,leszárítjuk, majd bevagdossuk, és a résekbe fokhagyma gerezdeket, és némi sót, borsot,rozmaring ágacskákat szórunk.
A beáztatott Pataki tál alját kizsírozzuk, beleszórjuk a lilahagyma darabokat, majd belehelyezzük a húst,beleöntünk kb 1 dl vizet,és lefedjük.Betesszük a sütőbe, amit 170 fokra állítunk.
Sörbe mártott szalonnadarabkával kenegetjük kb negyedóránként.
Egy óra múlva, a kiöblített savanyú káposztával körbevesszük a húst, és fél órát befedve pároljuk.
Miután letelt a fél óra, levesszük a tál tetejét, és magasabb fokozaton kb 220 fokon még egy fél órát pirítjuk a húst( még mindig kenegethetjük) ill. a káposztából,húsból kiengedett lét elpároljuk.
A ropogósra sült húst kicsit pihentetjük, hűtjük, majd szép darabokra vágjuk, és a párolt savanyú káposztával, puha kenyérrel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése