2015. január 4., vasárnap

Csokis-narancsos madártej


Valami könnyű desszertet akartam ma készíteni.
A tojásfehérje ott lapult a hűtőben, ennek a hasznosítása mellett döntöttem.
Így tojássárgája mentes madártejet készítettem csokisan, naranccsal ízesítve.




Hozzávalók:
  • 600 ml tej
  • 2 db tojás fehérje
  • 1 csokis puding
  • 1 csapott evőkanál Holland kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • csokis mazsola




Elkészítése:

A tejből elveszünk kb 1,5 dl és jól kikeverjük a pudingport a cukorral,kakaóval, hozzáadjuk még a rumaromát.
A többi tejben kifőzzük a tojásfehérjéből és 2 evőkanál porcukorból felvert habot.
Kanálnyi mennyiségeket rakunk a tejbe,és egy-egy percig főzzük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük, és félre tesszük a főtt habot.
A megmaradt tejbe belecsorgatjuk a pudingot, beletördelünk 5 dkg (pár kocka) étcsokit, és kevergetjük amíg besűrűsödik.
Amikor a sodó kész, letakarjuk alufóliával, így nem bőrösödik , és hideg helyen kihűtjük.
Tálalás előtt reszelt narancshéjjal, és reszelt csokival megszórjuk a habpamacsokat.




banános változat:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése