Valami könnyű desszertet akartam ma készíteni.
A tojásfehérje ott lapult a hűtőben, ennek a hasznosítása mellett döntöttem.
Így tojássárgája mentes madártejet készítettem csokisan, naranccsal ízesítve.
Hozzávalók:
- 600 ml tej
- 2 db tojás fehérje
- 1 csokis puding
- 1 csapott evőkanál Holland kakaópor
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 narancs reszelt héja
- csokis mazsola
Elkészítése:
A tejből elveszünk kb 1,5 dl és jól kikeverjük a pudingport a cukorral,kakaóval, hozzáadjuk még a rumaromát.
A többi tejben kifőzzük a tojásfehérjéből és 2 evőkanál porcukorból felvert habot.
Kanálnyi mennyiségeket rakunk a tejbe,és egy-egy percig főzzük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük, és félre tesszük a főtt habot.
A megmaradt tejbe belecsorgatjuk a pudingot, beletördelünk 5 dkg (pár kocka) étcsokit, és kevergetjük amíg besűrűsödik.
Amikor a sodó kész, letakarjuk alufóliával, így nem bőrösödik , és hideg helyen kihűtjük.
Tálalás előtt reszelt narancshéjjal, és reszelt csokival megszórjuk a habpamacsokat.
banános változat:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése