Még a nyáron szárítottam egy nagy adag mindenféle erdei gombát.
Most finom, fűszeres íze miatt fel is használtam belőle egy maréknyit, hogy "megbolondítsam" az egyszerű paprikás krumplit. Kísérlet volt!!!!!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 maréknyi szárított erdei gomba( tölcsér,galamb,vargánya,csirke stb)
- 2-3 db kakukkfű ágacska
- 1db 2 cm -es rozmaringág
- 1 evőkanál libazsír
- só
- bors
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a krumplit a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni.
A gombát kicsit beáztatjuk egy pici vízbe, majd kifacsarva a krumplira szórjuk,és rámorzsoljuk a kakukkfüvet, rozmaringot is.
Addig főzzük, amíg a lé elfő róla.
Nagyon ízletes, fűszeres egytálételre sikerült, egy kis házilag készült paprikába töltött lila káposztával isteni volt.
A kísérlet sikerült!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése