2015. január 6., kedd

Krumpliegytál szárított erdeigombával


Még a nyáron szárítottam egy nagy adag mindenféle erdei gombát.
Most finom, fűszeres íze miatt fel is használtam belőle egy maréknyit, hogy "megbolondítsam" az egyszerű paprikás krumplit. Kísérlet volt!!!!!


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 maréknyi szárított erdei gomba( tölcsér,galamb,vargánya,csirke stb)
  • 2-3 db kakukkfű ágacska
  • 1db 2 cm -es rozmaringág
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
  • 1 kávéskanál  őrölt pirospaprika



Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a krumplit a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni.
A gombát kicsit beáztatjuk egy pici vízbe, majd kifacsarva a krumplira szórjuk,és rámorzsoljuk a kakukkfüvet, rozmaringot is.
Addig főzzük, amíg a lé elfő róla.

Nagyon ízletes, fűszeres egytálételre sikerült, egy kis házilag készült paprikába töltött lila káposztával isteni volt.

A kísérlet sikerült!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése