Ez a lila hagymától,némi rozmaringtól illatozó lapos, olasz kenyér (focaccia) a sütőből kivéve, melegen a legjobb, levessel és önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók
- 450g liszt
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 4 evőkanál extraszűz olivaolaj
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 evőkanál aprított rozmaring
- só
Elkészítése:
Szitáljuk egy nagy tálba a lisztet,keverjük bele az élesztőt és 1 teáskanál tengeri sót.
Adjuk hozzá a megpárolt lila hagymát, és a rozmaringot felaprítva.
Fakanállal keverjük bele az olajat, majd annyi langyos vizet, hogy lágy tésztát kapjunk kb(250-300ml)
Kenjünk ki egy tiszta tálat olajjal,tegyük bele a cipóvá formált tésztát, és takarjuk le konyharuhával.
Meleg helyen hagyjuk kelni egy órát.
Csapkodjuk oda a tésztát a tál oldalához párszor, hogy távozhasson a levegő belőle,majd osszuk 4 részre.
Nyújtsuk ki 1 cm vastagra,tegyük olajozott tepsire,fedjük be olajozott műanyag fóliával.
hagyjuk kelni még 20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Permetezzük meg a tésztát még olajjal szórjuk meg sóval ,és 15-20 percig süssük.
Sülés után takarjuk be tiszta konyharuhával, úgy hagyjuk kihűlni.
Még aznap fogyasszuk el, pld levessel, teával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése