2015. május 4., hétfő

Ananászos túrós batyu


Köztudott,hogy a túró, mindenféle gyümölccsel nagyon jól harmonizál.
Most ananásszal próbálkoztam,és nagyon meg voltam elégedve az ízvilággal.


Hozzávalók:
tésztához:
  • 500g liszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
töltelék:
  • 250 g túró
  • 1 doboz darabolt konzerv ananász
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb 1-2 evőkanál cukor


A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk,majd pihentetjük egy órácskát meleg helyen.
Kb fél cm-re kinyújtjuk, 10x10 cm nagyságú négyzetekre vágjuk, és egy evőkanál tölteléket teszünk mindegyikre.
A tészta átlós sarkait összefogjuk, kicsit megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
lekenjük tojássárgájával, és fél órát sütjük középmeleg kb 190 fokon.
Vaníliás porcukorral megszórjuk még melegen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése