2015. május 18., hétfő

Tárkonyos paradicsomos káposzta


Nagyon szeretem a paradicsomos káposztát, főleg így gyenge újkáposztából.


Hozzávalók:

  • új káposzta kb csecsemőfej nagyságú:)
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • só 
  • 1 csokor tárkony
  • pici cukor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt


Amikor még zsenge a káposzta, fordított eljárásban készítem, mint az idősebb változatát.
Vagyis előbb elkészítem a paradicsomos levet. Rántást kavarok olaj liszt keverékével,majd a sűrítményt is hozzáadom, és annyira hígítom vízzel, hogy még a káposztából kijövő lére is számítok.
Beleteszem a csíkokra vágott káposztát,sózom, pici cukrot adok hozzá,és puhára főzöm .
(hamar megfő,kerámia vagy teflonos edényben nem ragad le)
Amíg fő, megmosom a kis csokor tárkonyt, letépkedem a levélkéket,majd a főzelékbe szórom.
( ennél a változatomnál nem teszek bele tejfölt)
Melegen is ,de főleg kihűlve szeretem fogyasztani fasírttal, vagy más feltéttel.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése