ez lett a pünkösdi sütike a betoppanó családtagoknak.
Hozzávalók:
tésztához
- 25 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 2 dl langyos tej
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- pici só
túrókrém:
- 50 dkg túró
- 1 zacskó tejszínízű, vagy vaniliás puding
- cukor ízlés szerint
- 1 csokor friss gyenge kaporlevél
- 4 dl tej
- 1db tojás sárgája megkenni a tetejét
A tésztát megkelesztettem, majd kinyújtottam, és egy közepes méretű tepsibe tettem.
A krémhez a pudingot elkészítettem, majd miután kihűlt, az áttört túróval, és a vágott kaporral összekevertem, és ráöntöttem a lepényre.
Elsimítottam egyenletesre, és egy tojás sárgájával lekentem, majd fél órát sütöttem közepes hőfokon.
Kihűlve felszeleteltem, és így várta a "fogyasztókat", akik estére megérkeztek, és jól belakmároztak belőle, nagy örömömre.
Nagyon finom lehet! Ilyen pudingos változatban nem ismertem, biztos krémesebb a hagyományosnál. Nagyon guszta!!!! :-)
VálaszTörlés