2015. május 27., szerda

Mustáros- joghurtos csirkemell zöldségekkel



Könnyű ízletes ebéd, vagy vacsora készülhet!!!

Hozzávalók:
  • 2 db fél csirkemell filé vagy egy egész csirkemell
  • 2 zsenge sárgarépa
  • kb 10-15 dkg brokkolirózsa
  • 1 nagy dobozos joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj 
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg rizs


Elkészítése:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk,majd kis mennyiségű zsiradékon átpirítjuk pár perc alatt.
Közben vizet forralunk, és a rózsáira szedett brokkolit, a sárgarépát, kb 10 perc alatt megfőzzük.
Miután a hús is átpirult, a mustárt hozzákeverjük a joghurt feléhez, és ráöntjük a mellekre.
Pici vízzel elkeverjük,sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt puhára főzzük.
A másik fele joghurtba beletesszük a lisztet, egy-két kanál meleg vízzel hőkiegyenlítést végzünk, és hozzáadjuk a húshoz.
Megvárjuk míg egyet rottyan, majd beletesszük a leszűrt zöldségeket is.
Elkeverjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése