Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 25 dkg juhturó(vagy tehéntúró)
- gyenge hagymaszár
- 1 kis fej lilahagyma
- csirkehús fűszersó
- 1 evőkanál tejföl
- csipet kurkuma(csak hogy szép sárgaszínű legyen a túró)
- bors
- zsíradék, vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet lefejtjük a csontjáról. majd a közepébe rést vágunk, kitágítjuk, majd megtöltjük a töltelékkel.
Hústűvel összetűzzük, befűszerezzük, kevés zsiradékon átpirítjuk, majd sütőzacskóban egy fél órát még sütjük közepesen meleg hőfokon.Kihűlve szeleteljük csak.
Párolt burgonyával, salátával tálaljuk.
A párolt burgonyát nagyon könnyű elkészíteni a most divatos kerámia edényekben, mert nem ragad le, de szépen megpirul.
A felkockázott krumplit némi sóval, 1 evőkanál(zsírral ,vagy vajjal) feltesszük párolódni fedő alatt
időnként átkeverjük fakanállal.
Nagyon jól néz ki! :-)
VálaszTörlés