2015. május 9., szombat

Hagymás túróval töltött csirkemell párolt burgonyával




Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 25 dkg juhturó(vagy tehéntúró)
  • gyenge hagymaszár
  • 1 kis fej lilahagyma
  • csirkehús fűszersó
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet kurkuma(csak hogy szép sárgaszínű legyen a túró)
  • bors
  • zsíradék, vagy olaj a sütéshez



Elkészítése:
A csirkemellet lefejtjük a csontjáról. majd a közepébe rést vágunk, kitágítjuk, majd megtöltjük a töltelékkel.
Hústűvel összetűzzük, befűszerezzük, kevés zsiradékon átpirítjuk, majd sütőzacskóban egy fél órát még sütjük közepesen meleg hőfokon.Kihűlve szeleteljük csak.
Párolt burgonyával, salátával tálaljuk.
A párolt burgonyát nagyon könnyű elkészíteni a most divatos kerámia edényekben, mert nem ragad le, de szépen megpirul.
A felkockázott krumplit némi sóval, 1 evőkanál(zsírral ,vagy vajjal) feltesszük párolódni fedő alatt
időnként átkeverjük fakanállal.

1 megjegyzés: