Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. január 24., vasárnap

Sajtos "bundáskenyér" puffancsok



    Egy pár napig  elutaztam "unokázni".
    Jó volt nagyon látnom kicsi Kendénk mennyit okosodott,ügyesedett.
    Akkor töltötte be a másfél évét.



    A lányommal jól kibeszélgettük magunkat, persze nem eléggé,de már ez is üdítően hatott.
    Szóba jött a főzés is, a maradékok hasznosítása stb.
    Ajánlottam neki a szikkadtkenyér maradékra, a bundáskenyér sütését muffin formában.
    Másnap reggel elkészítettem reggelire, mert a Vőm megkívánta:)
    Oda volt érte:)



 Hozzávalók :

  • szikkadt kenyér
  • tojás
  • tejföl
  • sajt
  • tetszés szerinti fűszerek



Elkészítése:
Az igény szerinti mennyiségű  kenyérszeleteket összevagdossuk kockákra.
Majd annyi felvert tojásba forgatjuk amennyit felvesz.
A masszát dúsíthatjuk egy-két kanál tejföllel, reszelt sajttal,bármilyen zöldséggel, felvágottal,szárított vagy friss fűszerekkel.
Szilikon muffinsütőbe kanalazzuk ,( a fémnél kiolajozzuk) tetejére még plussz sajt is kerülhet, és 200 fokon 10-15 percig sütjük.
Mindenki bátran kísérletezzen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése