Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. január 29., péntek

Söröstrónon sült csirke





Tegnap hallottam a rádióban ezt a csirkesütési módott,azonnal ki kellett próbálnom.
Ajánlom mindenkinek aki omlós csirkét szeretne sütni.

Hozzávalók:

  • 1 grillezni való csirke kb 1,5 kg
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sör
  • csirkefűszersó



Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk, egy tepsit kibélelünk alufóliával(így nem kell a lecsöpögő,ráégett zsírt kapargatni).
A csirkét megmossuk, leszárítgatjuk, majd bedörzsöljük a fűszersóval kívül belül.
A sört kinyitjuk, a "nedü" felét kiöntjük(ezzel majd kívülről locsolgatjuk) és beledobálunk a dobozba 2-3 gerezd fokhagymát.
A csirkét ráültetjük a dobozra, és fóliával bevonjuk a szárnyai,combjai végeit.
A "trónra" ültetett csirkét tepsire tesszük, és azzal együtt betoljuk a sütőbe.
A csirke súlyának megfelelően kg/óra ,tehát ebben az esetbe másfél óráig sütjük kb 150-160 fokon, ( közben időnként locsolgatjuk a maradék sörrel) .A sütési idő vége után, ha nagyon ropogósan szeretjük emelhetjük a hőfokot 200 fokra, kb 10-15 percig.




Finom omlós husika lesz, és belül is ízletes,ahogy átjárja a sör és a fokhagyma párája.
Köretként sült zöldségekkel (zeller,sárgarépa,burgonya)tálaltam,nálam szigorúan kókuszzsírban sütve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése