2016. február 22., hétfő

Spenótfőzelék zabos fasírttal mozzarellával


A spenótra is igaz a mondás,hogy megosztó étel, van aki szereti, van aki meg nem enné semmi -képpen.
Valahogy a kettő közé sorolnám magamat, alkalmanként engedek az egészségtudatos énemnek.
A parajnak semleges íze van,olyanra alakítjuk amilyenre szeretnénk.
Most ebben a vírusos időben,az immunerősítésre ,a fokhagyma mellett döntöttem, mint a paraj fő ízvilágot adójaként. .


Hozzávalók:
a püréhez

  • 1 zacskó mirelit spenótpüré ( legjobb lenne frissen)
  • 2-3 gerezd fokhagyma attól függ milyen duci
  • 1 evőkanál kókuszzsír (olaj vagy más zsír is lehet)
  • 2 evőkanál zabliszt (én ezt használom,de lehet más liszt is)
  • 1 kávéskanál Vegamix  (só és mesterséges  ízfokozók nélküli ételízesítő)
  • 3-4 dl tej 



Elkészítése:
A fagyasztott pürét felengedtem.
A zsíron kicsit megpirítottam a lisztet, és belezúztam a fokhagymát, felöntöttem egy dl vízzel, hozzáadtam a vegamixet,és belekevertem a spenótot.
Tejjel még alakítottam a sűrűségét, majd zabpelyhes fasírttal,( recept egy külön posztban később) ,és mozzarella sajttal adtam az asztalra.(ilyen formán tálalva, már Kende unokám is megeszi majd egész biztosan)


Jó tudni:
spenót tele van vitaminokkal, és ásványi anyagokkal: K-vitamint, A-vitamint, mangánt, folsavat, magnéziumot, vasat, C-vitamint, B2-vitamint, kalciumot, káliumot,  B6-vitamint, élelmi rostokat, növényi fehérjéket, foszfort, cinket és E-vitamint is tartalmaz.

1 megjegyzés: