Korunk legegészségesebb "csodaszere" a chia mag, vagyis az Azték zsálya.
itt olvashattok róla bővebben : http://www.chiamag.com/hatasa/
Ahogy írják, nagyon magas az omega- 3 zsírsavtartalma,és a omega-3 omega-6 aránya is a legtökéletesebb.
Hozzávalók:
húsgombóchoz:
- 250g darálthús
- 1 tojás
- 2 marék prézli,vagy zsemle
- só
- bors
- 1 közepes vöröshagyma
szószhoz:
- 200 ml kaukázusi kefír
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál chia mag
- 1 nagy csokor friss zsenge kapor
- só
250 g csuszatészta
250 g túró
Elkészítése:
A fasírthoz a masszát összeállítjuk, majd zsíradékban kisütjük.
A tésztát kifőzzük bő sós vízben, majd a túróval megszórjuk..
A szószhoz a kefírt a tejföllel jól átkeverjük majd hozzáadjuk a kaprot, amit finomra vágtunk, és a chia magot.
A fasírthoz a masszát összeállítjuk, majd zsíradékban kisütjük.
A tésztát kifőzzük bő sós vízben, majd a túróval megszórjuk..
A szószhoz a kefírt a tejföllel jól átkeverjük majd hozzáadjuk a kaprot, amit finomra vágtunk, és a chia magot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése