2017. január 15., vasárnap

Bögrés csörögém



A héten már harmadszor sütök csörögét.
Először a hét elején este hétkor kellett a párom óhaját teljesíteni,hiába mondtam hogy nincs itthon tejföl.
Kerestem egy olyan receptet, ahol tejjel készült.


Aztán a másodikat citromhéjjal, és rummal ízesítettem,a látogató lányoméknak.
Majd ez a bögrés változat is elkészült ,és" futárszolgálattal" :) eljutott a másik lányomékhoz.

Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt 2x (2,5 dl )
  • 2 egész tojás
  • 1 púpos evőkanál házi zsír
  • fél kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 0,5 dl tej
porcukor + kókuszzsír (olajjal helyettesíthető)



Elkészítése:
A lisztet,a sót, és a zsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást,a cukrot,és a rumaromát ,valamint a tejet.
Összegyúrjuk, majd szép fényesre dolgozzuk.(kicsit ragad)
Kinyújtjuk kb fél cm -re,majd rombusz alakra derelyemetszővel felmetéljük.
A közepükre vágott nyíláson keresztül az egyik sarkát befordítjuk.
Így lesz olyan forgácsszerű,ezért hívják néhol forgácsfánknak.


Bő olajban pár percig sütjük mindkét oldalát, vigyázva ,hogy ne süljön nagyon meg, mert akkor kemény lesz.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Lekvárral az igazi!!! Vagy csokistejszínnel !  Ahogyan a Pisti Vőm ette:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése