2017. január 2., hétfő

Újévi kocsonyamalacka


Régen készültem kipróbálni a PET palackkal formázott kocsonyát.
Most volt időm elkészíteni,így nekünk is lett "malacunk" az újévben.
Került rá még sonka,virsli,tojás,lilahagyma,főtt répa, citrom,savanyúdinnye,erőspaprika,petrezselyemlevél.


Semmi ördöngösség nincs az elkészítésében,bárki bátran fogjon hozzá , aki ilyen kocsonyát szeretne.


Elkészítjük a kocsonyát, ki-ki a maga bevált receptje szerint,majd a megfőtt húsokat vékony darabkákra vágjuk, és egy műanyag flakonba(olyan jó, amelyiknek gömbölyű a felső része,hogy a malacfejet utánozza)
belerakosgatjuk kb a feléig.
A kocsonyalevet leszűrjük, és óvatosan tölcsérrel belemeregetjük a palackba.
Kicsit megmozgatjuk, és vízszintesen hideg helyre tesszük.
Miután megdermedt, ráhelyezzük egy tálcára,késsel,ollóval lefejtjük a" kabátot "a malackáról, és ha ünnepélyesre szeretnénk, díszíthetjük.



Fortély: a malacka füle babérlevél,a stabilabb elhelyezésért,de a rózsaszín sonka mégis csak malacosabb fület adott:)
a szemecske: bors,uborka
az orr :szegfűszeg, sonka
a farkinca:  sonka

Az én kocsonyámban a szokásos babér, vöröshagyma,fokhagyma,bors, erőspaprika mellett sárgarépa és zeller is ízesít.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése