2017. január 15., vasárnap

Szűzérmék hagyma és paprika ölelésében sülve


Gyönyörű szűzpecsenyéből készítettem ma ebédet.
Gondolkodtam, hogy milyen módon süssem, végül egy  hagymás-paprikás változatnál kötöttem ki.


Hozzávalók:

  • 1 közepes szűzpecsenye
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 fél kaliforniai paprika
  • kisújnyi friss rozmaring ág
  • kiskörömnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • 0,5 kávéskanál friss őrölt bors
  • 1 kanál zsiradék (itt kókuszzsír)
  • 1 kiskanál mustár
  • 0,5 dl almalé
  • 1 kiskanál friss citromlé



Elkészítése:
A húst érmékre szeleteljük, majd kicsit megütögetjük a kés nem éles részével.
A zsiradékon elősütjük néhány percig,majd kivesszük a serpenyőből.
A vastag karikákra szeletelt hagymát karamellizáljuk ,majd melléhelyezzük a húsokat, rászórjuk a csíkokra vágott paprikát,ízesítjük sóval,borssal,bazsalikom,rozmaring levélkékkel,gyömbérrel.
Végül leöntjük almalé+citromlé és mustár keverékével.(aki akarja fehérborral helyettesítheti ezeket)
Fedő alatt kb 5-6 percig pároljuk kis lángon,majd krumplipürével,savanyúsággal fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése