Gyönyörű szűzpecsenyéből készítettem ma ebédet.
Gondolkodtam, hogy milyen módon süssem, végül egy hagymás-paprikás változatnál kötöttem ki.
Hozzávalók:
- 1 közepes szűzpecsenye
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 fél kaliforniai paprika
- kisújnyi friss rozmaring ág
- kiskörömnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 0,5 kávéskanál friss őrölt bors
- só
- 1 kanál zsiradék (itt kókuszzsír)
- 1 kiskanál mustár
- 0,5 dl almalé
- 1 kiskanál friss citromlé
Elkészítése:
A húst érmékre szeleteljük, majd kicsit megütögetjük a kés nem éles részével.
A zsiradékon elősütjük néhány percig,majd kivesszük a serpenyőből.
A vastag karikákra szeletelt hagymát karamellizáljuk ,majd melléhelyezzük a húsokat, rászórjuk a csíkokra vágott paprikát,ízesítjük sóval,borssal,bazsalikom,rozmaring levélkékkel,gyömbérrel.
Végül leöntjük almalé+citromlé és mustár keverékével.(aki akarja fehérborral helyettesítheti ezeket)
Fedő alatt kb 5-6 percig pároljuk kis lángon,majd krumplipürével,savanyúsággal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése