2017. január 14., szombat

Melengető füstös birsalmakrémleves

A mai ebéd készítése előtt, a lányomtól kapott bögre ihletett meg.
Téli leveske ..birsalma a spájzból...némi csípős füstölt kolbásszal.
Azért került bele még pár szem krumpli is,hogy ne legyen túl vad ízű.


Hozzávalók: 

  • 1 birsalma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • tej vagy főzőtejszín
  • csípős füstölt kolbász
  • rozmaring ágacska
  • levesgyöngy



A kolbászt felkarikázzuk,majd kicsit átsütjük, de csak addig amíg  zsírját kiengedi.
Kiszedjük a kolbász darabkákat,majd a visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a hagymát.
Mikor már színt kapott, beletesszük a darabokra vágott birsalmát, és a krumplikat.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje,hozzáadunk egy ág rozmaringágat, majd puhára főzzük.
Mikor megpuhult az ágacskát eltávolítjuk, és botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk, és tetszés szerint hígítjuk tejjel vagy főzőtejszínnel.
Tálaljuk melegen, levesgyöngyökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése