Ma megint ízkisérletbe fogtam.
Medvehagyma szezon van!!!!!
Tegyünk hát egy próbát, a tócsni, lapcsánka még finomabbá tételére.
Hagyományosan szoktam bele fokhagymát tenni, most ezt, a medvehagyma fokhagyma utánzó
ízének köszönhetően kihagytam.
Hozzávalók:
- krumpli
- medvehagyma
- liszt
- só
- bors
- olaj/kókuszzsír
- tejföl/joghurt
Elkészítése:
Tetszőleges mennyiségű krumplit reszeljünk le, majd annyi liszttel keverjük el, hogy galuska tészta állagú legyen.
Sózzuk borsozzuk, az összevagdalt medvehagyma csíkokat is belekeverjük.
A sütése történhet olajban, vagy kíméletes étkezésnél kókuszzsírban.
Joghurttal, tejföllel fogyasztható.
A medvehagyma hatása:
Miért szeretjük gyűjteni?
Kitisztítja a májat, az ereket, a beleket. Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, „ólommentesítő" hatása miatt. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Bélfertőtlenítő tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazzák. C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét. Felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére is alkalmazzák.
forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése