2015. április 14., kedd

Medvehagyma tócsni/lepcsánka


Ma megint ízkisérletbe fogtam.

Medvehagyma szezon van!!!!!

Tegyünk hát egy próbát, a tócsni, lapcsánka még finomabbá tételére.
Hagyományosan szoktam bele fokhagymát tenni, most ezt, a medvehagyma fokhagyma utánzó
ízének köszönhetően kihagytam.


Hozzávalók: 
  • krumpli
  • medvehagyma
  • liszt
  • bors
  • olaj/kókuszzsír
  • tejföl/joghurt





Elkészítése:
Tetszőleges mennyiségű krumplit reszeljünk le, majd annyi liszttel keverjük el, hogy galuska tészta állagú legyen.
Sózzuk borsozzuk, az összevagdalt medvehagyma csíkokat is belekeverjük.
A sütése történhet olajban, vagy kíméletes étkezésnél kókuszzsírban.
Joghurttal, tejföllel fogyasztható.


A medvehagyma hatása: 

Miért szeretjük gyűjteni? 
Kitisztítja a májat, az ereket, a beleket. Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, „ólommentesítő" hatása miatt. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését.  Bélfertőtlenítő tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazzák.  C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét. Felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére is alkalmazzák.
forrás:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése