2015. április 7., kedd

"mindentbele" bableves sonkalével





A húsvéti sonka főzőlevét vétek lenne kiönteni, ezért hasznosítsuk egy  bableves főzésére.

Hozzávalók:
  • 1 marék tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 2-3 db krumpli
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 szeletke zeller
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg lecsókolbász
  • 2-3 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • tej
  • kb 1/2 -3/4 liter sonkalé


Az előzőnap beáztatott babot, megfőzzük a húsvéti sonka főzőlevével.
A főzőlébe már a sonkafőzésekor belekerült 2 babérlevél , vöröshagyma, fokhagyma,ezért ez már igen karakteres füstölt lé.
Miután elég puhának találjuk a babot, hozzáadunk vékonyra szeletelt sárgarépát,gombát, zellert,brokkolit, burgonyát, kevéske kolbászt.
Tejföllel rozsliszttel behabarjuk, tejjel még hígítunk rajta, és élvezettel fogyasztjuk.

1 megjegyzés: