A húsvéti sonka főzőlevét vétek lenne kiönteni, ezért hasznosítsuk egy bableves főzésére.
Hozzávalók:
- 1 marék tarkabab
- 2 db sárgarépa
- 2-3 db krumpli
- 10 dkg brokkoli
- 1 szeletke zeller
- 10 dkg csiperkegomba
- 5 dkg lecsókolbász
- 2-3 evőkanál zsírszegény tejföl
- 1 evőkanál rozsliszt
- tej
- kb 1/2 -3/4 liter sonkalé
Az előzőnap beáztatott babot, megfőzzük a húsvéti sonka főzőlevével.
A főzőlébe már a sonkafőzésekor belekerült 2 babérlevél , vöröshagyma, fokhagyma,ezért ez már igen karakteres füstölt lé.
Miután elég puhának találjuk a babot, hozzáadunk vékonyra szeletelt sárgarépát,gombát, zellert,brokkolit, burgonyát, kevéske kolbászt.
Tejföllel rozsliszttel behabarjuk, tejjel még hígítunk rajta, és élvezettel fogyasztjuk.
Bizony így van, nálunk is ez a hagyomány! ;-)
VálaszTörlés